Vestea ne-a bucurat foarte tare! Unii ar spune – Klarna este doar un furnizor de solutii alternative de plata, ce e asa de special in asta? Ei bine, avem alte pareri! Klarna a fost odata cel mai mare unicorn fintech din Europa si inca este un jucator important pe scena BNPL. Prezenta sa intr-o tara unde nu cu mult timp in urma jumatate din populatia totala nu avea nici macar un cont bancar, este un semn ca lucrurile se indreapta in sfarsit in directia buna.

Serviciile Klarna sunt disponibile in 22 de tari. In ultimii ani, compania s-a extins in Grecia, Republica Ceha si Polonia, dar a evitat in mod constant Romania, datorita factorilor mari de risc de neplata. Tara noastra a fost data chiar si ca un exemplu negativ de unul dintre fondatori in timpul unui interviu cu Financial Times, in 2015.

Daca vrei sa afli mai multe despre proiectele noastre de eCommerce, contacteaza-ne.

Lucrurile s-au schimbat in ultimii ani. Comertul electronic din Romania a atins pragul de 6.3 miliarde de euro la sfarsitul anului 2022. In acelasi timp, se estimeaza o rata de crestere a veniturilor din aceasta industrie de 12.75% pana in 2027.

Luand act de toate aceste schimbari pozitive, Klarna a anuntat nu demult ca romanii pot beneficia de serviciul lor de plata in 3 rate, alaturi de aplicatia mobila Klarna, ambele garantand plati rapide, sigure si eficiente. Marci ca ABOUT YOU, Tommy Hilfiger, BSB Fashion, Zoot, Footshop, sunt acum disponibile in aplicatia Klarna, mai multe urmand sa apara in urmatoarele luni.

Extinderea in Europa Centrala si de Est urmeaza sa creasca portofoliul si asa impresionant al companiei, de peste 500.000 de parteneri la nivel global.

Ceea ce diferentiaza Klarna sunt ofertele lor de plata alternativa. Optiunea ‘Plata in 3’ ofera utilizatorilor oportunitatea de a-si imparti plata in 3 rate fara dobanda si ofera comerciantilor oportunitatea de a veni cu optiuni de plata flexibile pentru clienti.

Ce trebuie sa stiti despre Klarna

Fondata in Stockholm, Suedia, in 2005, obiectivul companiei a fost sa creeze un mod mai sigur, mai simplu si mai flexibil pentru consumatori de a face cumparaturi si de a plati online.

Klarna in Romania

Initial, Klarna s-a concentrat pe furnizarea de servicii pentru magazinele online din Suedia, actionand ca un intermediar intre cumparatori si vanzatori. Modelul lor inovator a permis clientilor sa primeasca bunurile inainte de scadenta platii, iar Klarna isi asuma riscul de credit si frauda pentru comerciantii online. Platforma s-a dovedit a avea un real succes datorita simplitatii sale, iar pana in 2007, Klarna reuseste sa isi extinda serviciile in Norvegia, Finlanda si Danemarca.

rolex symbol copy and paste percent sales cbdoillab.co.uk https://myelfbar.cz/

In anii urmatori, Klarna a cunoscut o crestere semnificativa si o extindere internationala, ajungand in Germania in 2010 si in SUA in 2015.

Modelul de afaceri a evoluat in timp. Initial, s-au concentrat pe plati bazate pe facturi, dar mai tarziu s-au indreptat spre furnizarea de solutii de finantare mai flexibile, precum plati in rate si plati directe, atat pentru magazinele online, cat si pentru cele fizice.

In 2019, Klarna a lansat serviciul ‘Buy now Pay later’ in SUA, oferind rate fara dobanda. Acest lucru a ajutat Klarna sa devina un jucator important in spatiul fintech.

De ce sa alegi Klarna?

Cand isi prezinta solutiile catre comercianti, Klarna arata statistici impresionante. Aproximativ 40 de milioane de cumparatori folosesc aplicatiile mobile Klarna, iar 2 din 3 utilizatori sunt din generatia mileniala sau Gen Z. Atat Gen Z, cat si milenialii au mentionat confortul si siguranta ca fiind principalele motive pentru a face cumparaturi online iar Klarna ofera exact ceea ce doresc acesti utilizatori.

In plus, solutiile accesibile de plata fac ca noii clienti sa se simta mai confortabil cu achizitionarea de la un nou brand – motiv pentru care integrarea Klarna fie in magazine online deja cunoscute, fie cu mici comercianti, poate aduce beneficii imense.

Cum functioneaza acest sistem de plata?

Solutia de plata lansata in Romania, ‘Pay in 3’, permite consumatorilor sa-si imparta platile in 3 rate fara dobanda. Ratele trebuie platite o data la fiecare 30 de zile, incepand de la data achizitiei. Bunurile vor fi primite inainte de plata integrala a sumei, iar apoi platile lunare vor fi debitate de pe cardul consumatorului.

Klarna in Romania

Klarna si developerii

Developerii pentru platformele majore de comert electronic lauda eforturile constante ale Klarna de a lucra cu toti expertii din ecosistemul de comert electronic si de a face integrarea fara probleme.

Exista o pagina cuprinzatoare pe site-ul lor care prezinta ghiduri extinse, de la adaugarea butonului de Checkout Express, la adaugarea platilor Klarna la Stripe, Adyen si alte platforme de procesare a platilor.

In sfarsit, Klarna in Romania

Pentru Klarna, Europa de Est nu a fost un obiectiv principal. Insa pana acum. Evolutiile din comerțul electronic și schimbarea obiceiurilor de a cumpara au facut atragatoare aceasta parte a Europei.

In ceea ce priveste Romania, factorii decisivi din urma cu 7 ani, si anume incidenta scazuta a platilor cu cardul si lipsa unui veritabil punctaj de credit, au ramas de mult in trecut. Acum, mai mult de jumatate din populatia tarii foloseste cardul atunci cand plateste online. Exista si o lege care asteapta sa fie votata in Parlament, care va elimina platile in numerar catre comercianti. Toate acestea, impreuna cu boom-ul cumparaturilor online, au facut Klarna sa decida ca a sosit momentul sa faca acest pas si sa ofere platforma companiilor mici si mari din Romania care doresc sa creasca loialitatea clientilor.

Daca vorbim despre concurenta, Mokka si Paypo au profitat de reticenta Klarna de a se extinde in Romania, lansand solutii alternative de plata. Dar Klarna vine cu promisiunea unei integrari fara probleme pentru comercianti, o platforma fara erori si cateva caracteristici unice, cum ar fi: optiunea “Buy now Pay later”, un checkout fara probleme, o acoperire globala si ceea ce este cel mai important – faptul ca isi asuma toate riscurile de credit si frauda, facandu-o o optiune sigura pentru comercianti.

Concluzii

Lansarea Klarna in România aduce recunoasterea potentialului acestei piete si evolutia ei treptata catre o economie mai fiabila, bazata pe digitalizare. In același timp, aduce comertul electronic catre un numar mai mare de cumparatori, permitandu-le sa se bucure de aceleasi facilitati si beneficii ca si cei de pe pietele mult mai mature.

Daca vrei sa afli mai multe despre serviciile oferite de Clever++, mergi catre website-ul nostru.