Ca de obicei, cel mai mare eveniment de cumparaturi a acestui an va prezenta oferte imbatabile si promotii exclusive de la cele mai importante companii romanesti. Black Friday 2023 va avea loc in Romania la sfarsitul acestei saptamani, anuntand un weekend frenetic de cumparaturi.

Daca vrei sa afli mai multe despre proiectele noastre de eCommerce, contacteaza-ne.

Magazine participante

Conform website-ului blackfriday.ro, peste 160 de magazine online s-au inscris anul acesta pe platforma. Insa este bine stiut ca aproape in totalitate, magazinele online din Romania vor dori o bucata cat mai mare din totalul cumparaturilor si vor afisa diferite promotii pentru ziua cu cele mai mari vanzari din an.

Anul acesta, diversitatea categoriilor este una impresionanta – de la alimente, articole copii, articole sport, cosmetice, si pana la nelipsitele electrocasnice sau vacante exotice, cumparatorii sunt asteptati cu oferte tentante.

Aceasta varietate inseamna ca, indiferent de nevoile sau dorintele lor, cumparatorii vor gasi cu siguranta ceva care sa le atraga atentia si sa le imbogateasca experienta de cumparare.

De la cele mai mari branduri si pana la magazine online mai mici isi astepta cumparatorii cu promotii si discounturi neintalnite in alta zi din an.

Deoarece de multe ori consumatorii prefera sa cumpere intr-un mod mai relaxat, multi retaileri si-au inceput vanzarile si au adaugat deja oferte si discounturi pe website.

Ce inseamna Black Friday pentru Clever++

Pentru agentia noastra, pregatirile de Black Friday incep cu cateva luni inainte. Majoritatea clientilor nostri isi pregatesc magazinul online pentru acest eveniment special de cumparaturi.

Deoarece clientii doresc sa cumpere cu usurinta folosind gadgetul care le este mai accesibil – telefon, tableta, sau laptop, una dintre principalele masuri pe care le luam atunci cand ne pregatim clientii pentru acest eveniment este de a ne asigura ca website-urile lor sunt intuitive, arata uimitor si functioneaza bine pe fiecare dispozitiv.

In acelasi timp, ne asiguram ca procesele de plata sunt simple si sigure. Pentru a garanta securitatea magazinului online, actualizam platformele la cele mai recente versiuni. Astfel, cele mai recente patch-uri de securitate vor fi instalate.

Cum am pregatit Cupio pentru vanzari record de Black Friday

Ca de obicei, Cupio.ro, unul dintre cele mai mari branduri de produse cosmetice din Romania si clientul nostru de lunga durata, a inceput pregatirile pentru acest important eveniment cu cateva luni inainte.

De la an la an, Cupio inregistreaza vanzari record in timpul Black Friday. Acest lucru se datoreaza pe de o parte calitatii produselor si veridicitatii ofertelor, dar si faptului ca, dupa fiecare eveniment de cumparaturi, atat noi ca agentie partenera, cat si Cupio invatam constant lectii valoroase pe care le impelementam, imbunatatind astfel performanta magazinului online.

Cupio a inteles ca personalizarea experientei de cumparaturi este o necesitate. Folosirea unui istoric de achizitii, clicuri sau vizite pentru a oferi clientilor o experienta de cumparaturi adaptata nevoilor lor specifice a devenit o prioritate, astfel incat mare parte din eforturile noastre au fost concentrate in a integra usor o plaforma ce  foloseste inteligenta artificiala si functioneaza prin observarea comportamentului clientilor pentru a oferi sugestii de produse personalizate fiecarui client.

In acelasi timp, ne-am concentrat pe performanta magazinului online in timpul acestui eveniment de cumparaturi. E bine stiut faptul ca in timpul Black Friday, numarul mare de vizitatori impune sarcini crescute asupra serverelor, cea ce poate duce la incarcari lente ale paginilor, sau chiar mai rau, indisponibilitate.

Astfel ca, cea mai complexa sarcina a noastra este asigurarea performantei magazinului online la cote maxime in timpul acestui eveniment. Echipa Clever++ a implementat un modul Magento personalizat care genereaza o pagina HTML statica fara a necesita procesare PHP sau MySQL. Aceasta este solutia noastra pentru a evita intreruperea functionarii site-ului in timpul unui aflux mare de vizitatori.

Pagina contine un index.html, CSS, JavaScript si resurse de imagini si poate fi generata ruland o comanda in admin. Produsele sunt selectate dintr-o anumita categorie (in cazul nostru /blackfriday), al carei id este transmis ca parametru comenzii care genereaza pagina. Deoarece nu exista procese MySQL sau PHP care ruleaza in fundal, indiferent de traficul intens, aceasta pagina va functiona fara intreruperi in orice moment. Cautarea se efectueaza pe pagina si functioneaza prin intermediul JavaScript. Navigarea se face de asemenea pe pagina si nu se executa nicio solicitare MySQL.

Teaser Cupio

Pentru a incita viitorii clienti si pentru a le oferi sansa de a fi informati la timp asupra ofertelor, pagina /blackfriday de la Cupio este conceputa sa fie centrul tuturor ofertelor speciale pentru acest eveniment anual de shopping. La prima vedere, vizitatorii sunt intampinati de un video promotional dinamic care anunta reducerile semnificative ce vor fi disponibile.

Strategic plasat langa video, vizitatorii gasesc un formular de abonare simplu si intuitiv, invitandu-i sa se inscrie pentru a primi notificari in timp real cand ofertele devin active.

In plus, pagina este optimizata cu un buton de share care permite vizitatorilor sa distribuie usor pagina pe canalele lor preferate de social media, extinzand astfel reach-ul ofertelor si creand un buzz inainte de evenimentul principal.

Pentru a oferi o idee despre tipul de reduceri pe care le pot astepta, pagina cuprinde o serie de oferte promotionale preliminare pe care clientii le pot adauga in wishlist, ajutandu-i sa-si planifice cumparaturile pentru Black Friday

In momentul lansarii Black Friday, pagina actuala va fi inlocuita cu un landing page dedicat. Acesta va prezenta in detaliu toate ofertele Black Friday, cu optiuni clare de navigare pentru cumparaturi rapide si eficiente. 

In concluzie, pagina de Black Friday a Cupio este un echilibru perfect intre functionalitate si design, destinata sa capteze interesul si sa faciliteze o experienta de cumparaturi fluida.

Daca vrei sa afli mai multe despre serviciile oferite de Clever++, mergi catre website-ul nostru.